-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16973 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:3

فـلـسـفـه ايـن كـه پـيـروان سـاير اديان و خلاصه كفار از نظر اسلام ناپاك هستند ومسلمانان نـمـي توانند با آنها معاشرت و آميزش كامل كنند , چيست ( در صورتي كه ازنظر نظافت و رعايت بـهـداشـت از بـعـضي از مسلمانان بهترند ) ؟ بديهي است اين پاسخ كه ممكن است آميزش با آنها انحراف فكري ايجاد كند و احيانا با بحث و گفتگو وسفسطه , مسلماني را گمراه سازند خطاست و بايد اين حربه را كنار گذاشت ; زيرااسلام دين روشنفكران است نه چشم و گوش بسته ها
درست است كه دين اسلام آيين روشنفكران است نه چشم و گوش بسته ها , ولي اگر منظوراين اسـت كـه اسـلام تعلق به دسته خاصي دارد , بديهي است كه چنين نيست و اسلام دين همه افراد انـسـانـي اسـت ; و اگـر هـدف اين است كه روشنفكران و افراد مطلع از تعاليم عالي اسلام بهره بيشتري مي برند , مطلب صحيحي است ; ولي دليل بر اين نمي شود كه اسلام در قوانين خود افراد كم اطلاع يا بي سواد را از نظر دور داشته و رعايت حال آنها را ننموده باشد . ناپاك بودن كفار مسلما يك نوع ناپاكي معنوي و آلودگي باطني است ; كه آثار آن درجسم آنها هم ظـاهـر شـده اسـت ; و يـك فـايده آن همان حفظ عقايد بسياري از مردم مي باشد كه با آميزش و معاشرت با افراد منحرف و گمراه , به زودي تحت تاثير قرارمي گيرند و منحرف مي شوند ; و اين مـطلب تازگي ندارد , هميشه مصلحين به افرادمعمولي مردم سفارش مي كنند كه از معاشرت با افـراد آلـوده و گمراه و منحرف دوري كنند منتها , اسلام اين موضوع را به صورت حكم ناپاك بودن كفار بيان كرده است . از طـرفـي مـلاحـظـه مي كنيم كه اسلام روابط اقتصادي و تجارتي و امثال آن را با كفار باشرايط مـعيني اجازه داده , اما اجازه نداده كه رفيق سفره و كاسه شوند ; يعني ,هم خواسته از منافع آنها بهره مند گردند و هم از ضررهاي عقيدتي و اخلاقي آنان كه لازمه معاشرت كامل براي بسياري از مردم است , در امان بمانند . اشـتباه نشود , ما نمي گوييم افراد روشنفكر با اطلاع , كه خطر انحراف و گمراهي وفساد اخلاق بر اثر آميزش با كفار در خود نمي بينند , مي توانند معاشرت كامل باآنها داشته باشند و از اين حكم مـستثنا هستند , نه احكام اسلام جنبه خصوصي ندارد و براي اين كه حدود آن محفوظ بماند بايد عموميت داشته باشد ; چه اين كه در غير اين صورت هر كس به عنوان اين كه خود را از اهل اطلاع مـي دانـد و از همنشيني با كفار خطر انحراف در خود نمي بيند , با آنها آميزش پيدا مي كند و بكلي حريم قانون شكسته مي شود . گـذشـتـه از ايـن , تمام افراد كافر از بسياري از آلودگيها و چيزهاي نجس مانند خون و گوشت خوك و مشروبات الكلي اجتناب نمي كنند و طبعا تمام زندگي آنان آلوده مي باشد ; براي دوري از ايـن آلـودگـيـها , آيين اسلام آنها را نجس شمرده تامسلماناني كه ممكن است بر اثر معاشرت آلوده شوند , از هر نوع آلودگي محفوظبمانند .

پاسخ به پرسشهاي مذهبي
مكارم شيرازي - ناصر و جعفر سبحاني

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.